Særudstilling på museumsgård, Karensminde

Oplev DR julekalenderen ”Theo & Den Magiske Talisman” på Museumscenter Karensminde

*Åbent alle dage i december 2018, på nær 24.-26. samt 30. og 31. Derudover kan man se udstillingen alle weekender i januar, samt den første weekend i februar 2019.

http://www.billundmuseum.dk/besoeg-os/saerudstilling-om-dr-julekalenderen-theo-den-magiske-talisman/

Der er lagt op til en helt unik oplevelse, når udstillingsbygningen ved Museumscenter Karensminde bliver omdannet til en totalinstallation med scenografier, lyd- og lyseffekter, samt originale kostumer og rekvisitter, giver den besøgende mulighed for at opleve de magiske universer fra julekalenderen helt tæt på. Det bliver en udstilling, hvor alle sanser kommer i brug, og hvor familien i fællesskab får mulighed for at reflektere over livets store spørgsmål.

”Jeg er rigtig glad for, at Billund Kommune har fået denne aftale i stand, og at Museumscenter Karensminde skal lægge bygninger til. Vi håber, at rigtig mange lægger vejen forbi Karensminde i vintermånederne for at se udstillingen, ” siger Ole Bisbjerg, leder af biblioteker, borgerservice og museer i Billund Kommune. ”Vi åbner også for, at skoleklasser kan komme på rundvisning i julekalenderuniverset” fortsætter han og fortæller: ”Vi har udarbejdet inspirationsmateriale, så skolerne kan arbejde med julekalenderens temaer tværfagligt eller enkeltvis i de forskellige fag. ” Rundvisningerne og materialet kan bestilles via museets hjemmeside. Der er læringsinspiration for historiefaget, danskfaget, samt håndværk & design.

Om julekalenderen skriver DR:

Theo går i 6. klasse, men han har ingen venner i skolen. Hans eneste og bedste ven i verden er morfaren Harald. Det er derfor overvældende for Theo, da morfaren lige inden jul falder om. Der er udsigt til, at Theo kan miste sin bedste ven, og det vil han for alt i verden ikke lade ske. Han rejser derfor ind i den magiske verden Thannanaya sammen med den nye pige fra klassen, Simone, for at få sin morfar tilbage. Og her starter rejsen for Theo & Den Magiske Talisman.

Theo & Den Magiske Talisman er en magisk og tidløs fortælling om tre generationers måder at sige farvel på; en ung drengs farvel til sin morfar, en mors farvel til sin far og en gammel mands farvel til livet på Jorden. Theo & Den Magiske Talisman er moderne eventyrfortælling for hele familien, hvor vi bliver taget med på en rejse til naturriget Thannanaya, som Theo og morfaren sammen har skabt. Her opdager Theo og Simone, at der er lys og håb, og at livet fortsætter – dem, vi har sagt farvel til, vil altid være med os og leve videre, så længe vi mindes dem. ”

Udstillingsbygningen vil være åben alle dage i december kl. 10-16, dog ikke helligdage. På den anden side af vejen ligger den gamle museumsgård Karensminde. Her vil der ligeledes være åbent alle dage med julehygge som i gamle dage. Man kan besøge det julepyntede stuehus, møde gårdens mange forskellige dyr af historisk race og gå en tur i den dejlige natur omkring gården. I gårdens kaffestue kan man købe kaffe, saftevand og karensmindevafler.

Entré til julekalenderudstillingen inkl. museumsgården:

Voksen: 105 kr. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Entré kun til museumsgården:

Voksen: 40 kr. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Siden 2012 har DR haft en julekalenderudstilling i en by i Danmark. I år er det dog første gang, at udstillingen kun omhandler årets julekalender. Tidligere har også rekvisitter og kostumer fra ældre julekalendere været en del af udstillingen.

Særudstillingen er arrangeret i samarbejde mellem Danmarks Radio og Billund Kommunes Museer.

Udstillingen har åbent alle dage i december, på nær 24.-26. samt 30. og 31. Derudover kan man se udstillingen alle weekender i januar, samt den første weekend i februar.

Om Museumscenter Karensminde

Museumscenter Karensminde er et aktivt og levende landbrugsmuseum, hvor man kan opleve et dansk landbrug, som det blev drevet fra 1920’erne til 1950’erne. Gården er en fantastisk tidslomme, og det samme må siges om den smukke omkringliggende natur. Et besøg på Museumscenter Karensminde giver rig mulighed for at følge dagligdagen i landbruget gennem en række oplevelser og aktiviteter. Et besøg på Museumscenter Karensminde er som at træde ind i en anden tidsalder. Man kan gå på opdagelse på hele gården og i stuehusets mange rum, hvor historier fra gamle dage gemmer sig i hver en krog. 

Museet ligger på Morsbølvej 102, 7200 Grindsted og er en afdeling af Billund Kommunes Museer.

Yderligere om information om gården og dens historie: http://www.billundmuseum.dk/besoeg-os/museumscenter-karensminde/

Åbningstider / Tidspunkter

27/11/2018 - 03/02/2019 Mandag - Søndag

Pris

Julekalenderudstillingen inkl. Museumsgården Karensminde/ voksen

105.00 DKK - 105.00 DKK

Museumsgården Karensminde/ voksen

40.00 DKK - 40.00 DKK

Børn og unge u. 18 år: altid gratis

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Morsbølvej 102
7200 Grindsted

Telefon

+45 79 72 74 90

Fakta

 • Type

  • Teater
  • Byfest
  • Marked
  • Jul
  • For børn
  • Historie
  • Den Gode Historie

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.87057484
Latitude : 55.75770439