Stenderup-Krogager

Dobbeltnavn

I Billund kommunes sydvestligste hjørne ligger Stenderup-Krogager. Selve dobbeltnavnet kan give anledning til megen diskussion. Den springer vi let og elegant over. I stedet vil vi opfordre den rejsende turist til at spørge en lokal, hvad vedkommende mener om det. Så kan man passende spørge en anden bagefter, og få en helt anden historie! 

Men uanset hvad der bliver fortalt, så ligger det fast, at det har heddet Stenderup sogn siden 1200-tallet. Imidlertid er Stenderup et utrolig populært navn, DSB tillod slet ikke, at stationen fik dette navn, da jernbanen kom til byen. Der var i forvejen 10 andre Stenderup i Danmark. Der kan således være noget meget praktisk i et dobbeltnavn. 

En hyggelig by

Dobbeltnavnet er også passende i forhold til byens kultur. Det er en blanding af en andelslandsby og en stationsby. Land og by mødes – i byen. 

Kirken har også noget dobbelt over sig, for det er en filial kirke af Ansager Kirke. Kirken er for resten opført 1909 af den kendte arkitekt Lønborg-Jensen. Hans dobbeltnavn er en selvfølge. 

I dag finder man en lang række mindre virksomheder og butikker i byen. Der kan handles dagligvarer hos Min Købmand, der er frisør, autoværksteder og dambrug. Foreningslivet er blomstrende, der er også plejehjem til de ældre borgere.

Jo, man kan snildt leve et helt godt liv i Stenderup-Krogager. Besøg byen med det dobbelte navn og den dobbelte kultur, men med én identitet. 

Del denne side