Skulpturpark Billund

I Skulpturpark Billund kan du opleve hvordan kultur og natur forenes. Parken bugter sig som en oase langs Billund Å fra attraktionsområdet ved LEGOLAND og Lalandia og frem til centrum af Billund by.

En spadseretur gennem Skulpturpark Billund tager omkring en halv time. Stien er bred og fast - både for gående, til motionsløbere, cyklister og kørestolsbrugere - på alle årstider. Tag frokosten eller kaffen med - der er opstillet bænke undervejs. Nogle af skulpturene indbyder børnene til aktiviteter - for eksempel 'Tre legeskulpturer' og 'Stjernedyret' - tæt ved Hotel Legoland. En anden skulptur har børnene fra Billund skolen i Billund Kommune lavet sammen med en billedkunster - det er den farverige mosaikport - den hilser velkommen ved parkens indgang på Nordmarksvej overfor Legoland Holiday Village og Lalandia Billund. 

Om udstillingen

Skulpturparken i Billund tog sin begyndelse i 1990. Parken strækker sig fra Nordmarksvej ved Hotel Propellen til Billund Centret. Skulpturparken fremstår i dag som et væsentligt kulturelt initiativ, hvor betragteren kan modtage inspiration, provokation og andre incitamenter til at komme videre med sit liv. Skulpturparkens udseende er ikke statisk. For det første købes der til stadighed, når midlerne er til det, ind til parken. For det andet kan der være særudstillinger, som i 1995, hvor hele 17 studerende fra det Kgl. Danske Kunstakademi lavede en udstilling.

Læs mere om skulpturerne, kunstnere samt Skulpturpark Billund her.

Del denne side

Skulpturstien på kort

Du kan opleve følgende skulpturer:

Velkommen til min verden
Den lille prins
Granit på søjler
Parkbænk IV
Indgang
3-Dimensional Circle
Stående figur
Havekonen
Fabeldyr
Horisont
Arken
Pentagonia
Balanceakten
Tre legeskulpturer
Divan
Stjernedyret
Et møde
Give me a kiss
Drømme, leve, lege

Guidede ture på Skulpturstien

Ønsker du en guidet tur gennem Skulpturpark Billund, kan du kontakte formand for Skulpturpark Billund Kirsten Vagtholm på kirstenvagt...