Gå til indhold
©  Foto:

Keramik og Fabeldyr

Kom og oplev udstillingen "Keramik og Fabeldyr" viser kunstnerægteparret Tine Hecht-Pedersen og Pontus Kjerrman en række nye værker.

 

Tine Hecht-Pedersen er uddannet ved Det Fri Akademi, Den Haag, Holland og på Det Kongelige Danske Kunstakademi ved professor Hein Heinsen og Bjørn Nørgaard. Hun har senere læst ved Skolen for Kunstformidling – også ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Tine inspireres af naturen, naturens farver og dufte. Hun bruger naturen direkte i sin kunst – for eksempel ved at lave aftryk af et blad i leret. Tine siger (citat fra "I en have med skulpturer" s. 7 af Pier Maria Andersen):

"De blade, jeg bruger mest, er pelargonier. Jeg har altid pelargonier stående udenfor mit atelier, og om vinteren kommer de ind i mit rum. Jeg bruger ofte cirkler i min kunst, og pelargonien er en blomst med den mest cirkelrunde form, en form jeg er glad for at bruge". 

Tine arbejder hurtigt og ekspressivt, hun anvender mange forskellige materialer og stærke farver. Tine er kendt som en dygtig formidler og underviser. Hun arbejder med brugerinddragelse og skaber projekter sammen med børn og voksne.    

Tine gennemfører en del projekter i samarbejde med ægtefællen, Pontus Kjerrman.

Tine Hecht-Pedersen har udsmykket adskillige private og offentlige institutioner og hun er repræsenteret på Vejen Kunstmuseum med en række værker. Hun har solgt til blandt Ny Carlsbergfondet, Vejen Kunstmuseum, Clay Keramikmuseum, Oslo Kommunes Kunstsamling. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet, KKS og Danske Kunsthåndværkere & Designere.

Tine deltager på udstillingen med en række nye værker; porcelæn, keramik og maleri.

 

Pontus Kjerrman er uddannet på Göteborgs Konstskola og på Det Kongelige Danske Kunstakademi Billedhuggerskolen ved Willy Ørskov og Stukkatøruddannelse ved Per Thostrup.

Pontus Kjerrman har været lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 35 år. Han har gennem alle årene samtidig haft en stor kunstnerisk produktion. Pontus' kunst er karakteriseret ved at være både realistisk og urealistisk. Han er meget kendt for sine fabeldyr.  Ofte er manden udtrykt ved en hest – en hest er flittig og arbejdsom. Kvinden udtrykkes ofte som en kat – lidt mystisk og utilnærmelig – katten er helt sin egen. Pontus arbejder med gips, ler og bronze. Han er også kendt som både maler og grafiker.

Pontus gennemfører en del projekter sammen med ægtefællen, Tine Hecht-Pedersen.

Pontus Kjerrman er repræsenteret på Statens Museum for Kunst, Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg, Vejlemuseerne m.fl. Derudover pryder hans installationer bybilledet i mange byer - blot for at nævne nogle få – "Vandkunsten" i Køge, "Vandkunst, drikkevandsfontæne og bænk" i Vejle, "Welcome to my World" i Billund (hvor Fabeldyret hilser på LEGO Technic manden). Pontus Kjerrman er medlem af BKF, Kunstnersamfundet samt af Akademiraadets jury.

Pontus deltager på udstillingen med en række nye værker; stentøj, gips og maleri.

: