Færøske brødre

Galleri Sam har igen tre spændende kunstnere der udstiller, helt indtil d. 24. oktober

Du kan her læse lidt om de tre kunstnere:

 

Torbjørn Olsen (f. 1956 i Tórshavn, Færøerne).

Uddannet i København på Robert Askou-Jensens tegneskole på Glyptoteket 1972-74.
Torbjørn udtaler:
”Jeg er født i den lille storby Tórshavn – og her bor og arbejder jeg. Her hvor stormene iler hele tiden og alting hvirvler rundt omkring dig – huse, mennesker, dyr, træer, biler og både. Det både regner og sner – alt er sort og gråt. Lige pludselig er her stille, alt bliver tyst – så tyst at du kan høre en knappenål falde til jorden – og de prægtigste farver lyser frem og fuglene synger igen.”


Torbjørn dyrker portrætmaleriet – hvor han viser evnen til indlevelse og karakterisering. Han er også kendt for at male landskaber og bymiljøer samt for udsmykning af en række kirker.
Torbjørn Olsen har udstillet og er repræsenteret på kunstmuseer samt i en lang række private og offentlige samlinger i Norden. Torbjørn Olsen modtog Færøernes kulturpris i 2014.


Hans Pauli Olsen (f. 1957 i Tórshavn, Færøerne).

Han er uddannet i København på Robert Askou-Jensens tegneskole, Glyptoteket 1976-78 og på Kunstakademiets billedhuggerskole hos Villy Ørskov og
Bjørn Nørgaard 1979-87. Hans Pauli Olsen er medlem af Akademiets Kunstnersamfund.
Hans Pauli Olsen udtaler om sine skulpturer og det at skabe disse:
”Mine skulpturer orienterer sig mod den klassiske skulpturarv og mod den nye engelske skulptur, hvor den kropslige og sanselige dimension er i fokus. Jeg modellerer mine skulpturer op i overensstemmelse med den klassiske teknik, hvor skulpturen vokser frem inde fra kernen og udefter. Med håndens spor gennem leret, håndens aftryk i materialet, dannes en ekspressiv og levende overflade. Jeg har altid været optaget af forholdet mellem realitet og ir-realitet. Mellem det faktiske værende og billedet som blot kunne være en
luftspejling, et optisk bedrag. Jeg vil skabe skulpturer af det imaginære. Give form til skygger og spejlinger,
perspektiviske forskydninger og spor efter nærvær.”

Hans skulpturer står på adskillige offentlige og private pladser, institutioner og virksomheder i mange lande.
Hans Pauli Olsen er endvidere meget kendt for at tegne – croquis og landskaber. 

 

Marius Olsen (f. 1963 i Tórshavn, Færøerne).

Uddannet på Den Nordiske Kunstskole, Kokkola, Finland
1986-87, Hovedskous Målarskola, Göteborg 1988-89 og Konsthögskolan/Umeå University, Umeå, Sverige (grafiklinien hos Steffan Kihlgren) 1990-92.
Marius har undervist på Kunstskolerne i Nuuk, Grønland 2002 samt på Kunstskolen i Tórshavn adskillige gange i 2000’erne.
Marius er velbevandret i alle grafiske teknikker, og han eksperimenterer med de grafiske udtryksmidler, kombinerer teknikker, for eksempel ætsning og silketryk, linoleumssnit og radering. I dag
arbejder Marius meget med stentryk.
Marius har udstillet og er repræsenteret med værker på kunstmuseer og i en række private samlinger i hele Norden.


Udstillingen er åben hver fredag, lørdag og søndag kl. 13-17.