Museumsgården Karensminde

Ta' familien med på en anderledes museumsoplevelse - på Karensminde ved Grindsted kan hele familien deltage aktivt i gårdens gøremål og spændende aktiviteter.

De første spor af gården Karensminde dukker op i historien omkring 1651. Derfor er et besøg på nutidens Museumsgårds Karensminde som at træde ind i en anden tidsalder. Her kan hele familien opleve hvordan arbejdet udføres som man gjorde i gårdens storhedstid i 1700 og 1800-tallet. Hele familien kan give en hånd med når der f.eks. skal høstes korn, tages kartofler op eller malkes. Imens har frivillige fra Karensmindes Venner og andre besøgende travlt med lave marmelade, suppe, æblemost eller øl i det gamle køkken.

På Karensminde er der også rig mulighed for at komme helt tæt på dyrene. For eksempel kan I give en hånd med når fårene skal klippes og æggene hentes ind fra hønsene. I kan gå en tur i stalden og se på grisen, som ofte har smågrise. På de grønne enge finder I Mads gedebuk og gæssene. Kaninerne og marsvinet hygger sig i deres bure og kattene slikker sol på trappestenen.

Når de store jyske arbejdsheste bliver spændt for vognen, er der også mulighed for en tur ud over mark og land i den gamle hestevogn. Året rundt er der aktiviteter for hele familien på Karensminde. Vær med på træværkstedet, hvor der laves legetøj fra gamle dage, i varmestuen når der laves kartoffeltryk og males æg eller hjælp til i køkkenet når der skal laves suppe eller syltetøj. Se det samlede aktivitetsprogram for Karensminde her.

I kan også gå på opdagelse i stuehusets mange rum, hvor en historie fra gamle dage gemmer sig i hver en krog. Ta' gerne en madpakke med, som I kan nyde i de hyggelige omgivelser ved sandkassen og kaninburene eller I kan købe en kop kaffe med kage i kaffestuen.

Læs mere om Museumsgården Karensmindes historie på Billund Museums hjemmeside.

Del denne side

Find Museumsgården Karensminde her:

Årlige begivenheder på Karensminde

Vinterferie på Karensminde: Ølbrygning og fortællinger

Påske på Karensminde: Kreativt værksted - mal påskeæg og klip gækkebreve

Havedag: Salg og bytte af planter

Skt. Hans aften på Karensminde: Skt. Hans bål

Sommerferie på Karensminde: Diverse aktiviteter i stuehus, stald, smedjen og træværkstedet. Hestevognskørsel

Høstdag: Der høstes korn med le, aflægger, selvbinder og lille mejetærsker. Folkedanserne kommer på besøg

Dyrskue og Veteranstævne: Dyrskue med gamle husdyrracer og stort veteranbilstævne

Efterårsferie på Karensminde: Grisen og hønsene slagtes, suppe koges og most brygges

Julemarked på Karensminde: Køb et juletræ, juledekorationer, julepynt og andet husflid