Geocaching i Billund

Geocaching i Billund

Vær aktiv med geocaching og oplev på samme tid naturen og kulturen omkring Billund.

Hvad er geocaching?

Geocaching er en sjov skattejagt med GPS, hvor du kan være aktiv i naturen på en anderledes måde. Det er en moderne digital skattejagt, hvor hele familien kan være med - på tværs af alder og køn. Såvel børn som voksne kan have det sjovt med geocaching, så pak rygsækken og gå på jagt efter skatte i og omkring Billund.

Hvordan finder du en skat (cache)?

Geocaching starter på internettet. Den mest benyttede hjemmeside til at udpege sig et cachemål er geocaching.com. Her søger I efter caches i det område, I gerne vil bevæge jer i. I får så en liste med caches og deres geografiske position. Du kan også finde nogle caches i vores brochure om geocaching.

Se brochuren om geocaching

Til de fleste caches er der også et hint til, hvor den skal findes. Disse informationer kan I lægge ind i jeres GPS, og så er I klar til at komme ud i naturen og den friske lufte for at finde vej til skatten.

Skatten (cachen) består som regel af en lille vandtæt plastboks, hvori der ligger en blyant og en lille notesbog. Heri skriver skattejægeren, at man har fundet skatten på geocaching, hvornår  og hvor mange deltog i skattejagten. I pakker derefter cachen sammen igen og lægger den tilbage, hvor I fandt den.

Efter en veloverstået skattejagt med geocaching skal du på internettet igen og logge fundet på koordinatsiden på geocaching.com. Nu er du blevet en ægte geocacher.

Del denne side

Fakta om geocaching

Geocaching er en relativt ny form for skattejagt, der for mindre end ti år siden var kendt af få mennesker. I dag tager mange på geocaching som en aktiv og sjov sport eller en sjov vandretur for hele familien. På geocaching skal du bruge en GPS modtager. For få år siden skulle du købe eller leje en speciel modtager for at kunne indtaste GPS koordinaterne til cachen, men i dag kan du også bruge din smartphone. Download en geocaching app og du er klar til at finde de nærmeste caches.

Værd at vide om geocaching

Vidste du, at du kan leje en håndholdt GPS på Visit Billund Turistbureau, hvis du ikke selv har én.

Pris pr. dag: Kr. 50,- pr. dag
Depositum: Kr. 500 

Her kan du også få mere information om de nærmeste caches i Billund.

Se brochuren om Geocaching i Billund
Hvor er skattene gemt?

Visit Billund har udvalgt caches gemt i Billund området. Men der er mange flere at finde, hvis man logger ind på www.geocaching.com.  


Pas på skattene i naturen

Skattene er gemt af privatpersoner, så vær sød at respektere gemmestederne og skattenes indhold. Man bytter kun til noget, der har samme værdi, som det man selv lægger i skatten.